Sunday, June 13, 2010

aKu YaNG oBSeS (fashion designer)

Bismillahirrahmanirrahim..

buat pengetahuan sumer..aku skrg ni on the way nk jadi medical physicist.. insyaAllah, mudah-mudahn..tgal sthun je lg nk abis blajar. tp skrg ni tba2 rase aku nk jd tukng jahit je..jhit bju n mencantikkan penampilan org. but i can't, biar la aku habiskn blajar yg ini dhulu, pastu aku g krsus mnjahit lpas abis study ni, blajar yg basic2 dahulu then bila dh terer bru design mcm2 baju..ini lah planning aku. hah hah hah
aku memng minat giler jahit2 bju ni.. minat ni smkin brtambah2 lpas aku tgk project runway..hebat betol diorg design baju, dahla buat dlm msa yg singkat je, 1 hari dh siap..::kagum2:: bagaimanapun bju yg diorang reka byak yg umat kta xbleh pkai.
time lapang je..aku jhit bju,berbekalkn sedikit kemahiran yg ada..time raya aku jahit bju raya untuk famili..sronok betol mnjahit wlaupun kdang2 tension bila mesin wat hal.
kenape yea aku x pilih kos fashion design msa nk msuk univ dlu..? sbb dlu aku brpendapat jd fashion designer ni susah nk cri mkan..tp sbenarnye tidak.. yang penting kna kreatif dan ada minat yg mendalam serta hendaklah sanggup menghadapi segala cabaran yang menunggu.




No comments: