Tuesday, November 19, 2013

Mahal gila harga nasi lemak di negara lain

Ingat kat Malaysia saja ada nasi lemak. tapi nasi lemak sekarang berjaya menjajah keseluruh dunia.
Kalau di Malaysia dengan RM1.50 boleh dapat lagi sebungkus nasi lemak.

Nanti bila korang pergi ke luar negara jangan lupa bawa bekal nasi lemak sendiri. Tengoklah harga kat sana, melampau lampau mahal. Di Kanada harga nak dekat RM50 sebungkus. Apa yg ada dalam nasi tu tak tahu la..pheww!

Rekod dunia! ukiran kayu terpanjang


BEIJING - Satu ukiran kayu menampilkan lukisan bersejarah, Riverside Scene at Qingming Festival dinamakan sebagai ukiran kayu terpanjang di dunia oleh Guinness World Records baru-baru ini.

Ukiran kayu tersebut memiliki panjang 12.286 meter dan dihasilkan oleh seorang artis seni tempatan, Zheng Chunhui yang berasal dari wilayah Fujian.

Dia mengambil masa empat tahun untuk menyiarkan hasil seni tersebut beberapa teknik ukiran yang berbeza.

Dua versi lukisan tersebut masing-masing dari era Dinasti Song dan Dinasti Qing diukir pada kayu berkenaan.

Lukisan itu diukir pada batang pokok kapur barus berusia 1,000 tahun.



p/s: fuhh! menarik bukan

Wednesday, November 13, 2013

Duit Nuffnang dah 60 hengget

Salam/Salam sejahtera

Sorry la, pepagi dah buka cerita pasal duit nuffnang
Bukan apa, setelah sekian lama tiba tiba terdetik nak cek duit nuffnang

Banyak jugak duit terkumpul walaupun blog tak ter'update' berbulan lamanya


Nah! 60+ ringgit je pun.
Semoga menjadi pembakar semangat kau orang