Wednesday, February 6, 2013

Kasut sebagai telefon bimbit

Ciptaan manusia kadang-kadang diluar batas pemikiran normal.

Sean Miles telah menggunakan telefon bimbit terpakai Nokia dan LG dengan memasukkannya ke dalam kasut. Namun ianya lebih berfungsi macam walkie-talkie.
Katanya, salah satu daripada usaha kitar semula dan berjimat.
Setakat ini Miles baru buat pada kasut tumit tinggi Christian Loubout dan kasut sniker Nike.

Bercakap dengan kasut..Halo halo halo
Hebat jugak kan inovasinya
Tapi sanggup ke korang tekap kasut pada muka dengan kasut yang dibawa berjalan kehulu-hilir..kasut yang pijak macam-macam benda.
Hehe

Tuesday, February 5, 2013

Rebat RM200, pilihan telefon yang terbaik

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua..

Berapa ramai yang dah guna rebat RM200 untuk beli telefon pintar?
Apa pengalaman korang semua?
Aku pun berkira-kira mahu gunakan rebat tersebut untuk sambar satu telefon pintar.
Ada beberapa jenis model telefon yang menjadi target aku, iaitu model popular seperti iPhone 5, SG S3 & SG Note 2.
Haha
Namun itu semua angan-angan sahaja, harga model telefon pintar tersebut walaupun selepas direbat adalah masih diluar kemampuan aku.
Maka target aku beralih kepada Samsung Galaxy S3 Mini.

Pening-pening lagi.

Senarai baru telefon pintar untuk rebat RM200 beserta harganya sebelum rebat:

Rebat RM 200 untuk model Samsung


Rebat RM 200 untuk model HTC

Rebat RM 200 untuk model Sony


Rebat RM 200 untuk model lain-lain

Selepas rebat RM 200 untuk model Ninetechnology