Friday, November 26, 2010

HaSiL SeNi di eXPo CHeNG Ho

anda dah g expo cheng ho?? ::huhu:: aku baru je g semalam..
menarik
perkara pertama yang menariknye..aku terserempak ngan saudara TPU..someone yang aku 'like' kat fb tu..
::huhu:: tapi aku tak tegur la dia..malu seyh

yang lagi menariknye aku sempat tengok Al-quran yang bersalut emas berusia 500 tahun..dengar2 harga dia cecah 60 juta US dollar..wooaA!

kaligrafi Quran cina terpanjang di dunia.. 

Al-quran terpanjang di dunia..500 kaki. =B

   
tengok lukisan2..

 seni khat dari China.. 

Wednesday, November 24, 2010

PoTReT uMMi

lama rasanya dah tak melukis potret..
kali terakhir yang aku lukis adalah wajah2 staff PPSK seramai 14 orang.
bila banyak2 macam tu ada potret wajahnya ok dan ada yang tidak..::saya mintak maaf::
maklum la, bagi orang yang tidak pro seperti aku..mane aku mampu untuk fokus dalam masa 3 hari untuk 14 wajah::nak melukis kena ada mood tertentu juga =)::

yang bawah ni potret ibu aku..ibu yang di sayang2 sangat2 =D
guna pensel 2B je..sebab tak reti guna kaler


















lakar dulu..
pastu baru tambah shadow..
aku agak2 je..kalo nampak sama ngan gambar ok la tu









tak brape nak iras.. so so saje ::hehe::

Monday, November 22, 2010

petang ni exam..kul 2 suku start
first paper dalam minggu last exam
paper Brachytherapy
usaha sudaa, tawakkal jela plak
semoga ilmu yang aku tuntut ini bukan hanya terbatas di kertas jawapan
semoga ilmu ini bermanfaat untuk diri dan kehidupan
semoga Allah s.w.t mempermudahkan setiap pekerjaanku
sesungguhnya perjalanan yang perlu ku tempuhi masih jauh dan berliku lagi
Amin~~

Saturday, November 6, 2010

NaK BuaT CaMNe DaH TaK BLeH TiDo

stress rasa..nak tido tapi tak ngantuk..
itulah fenomena yang berlaku pada aku 2 3 hari ni..takleh tido malam walaupun dah puas coba pejam mata, coba guling2.
ntah ape sebabnye aku jadi macam ni..kalo ikutkan esok takde OSPE, memang aku akan berpoya2 sepanjang malam.hahahh
tapi tu lah, tabiat baru ni buat aku rasa geram pada diri sendiri..mata celik tapi hati tak celik untuk study..dan study.
patutnye dikesempatan ni lah aku patut rebut peluang..masalahnye, diri ni..diri ni takde mood study plus malas plus blur2 ape yang kena study =D
kalo pagi esok bleh berjaga takpe, ni tidak lepas subuh barulah rasa kelopak mata ni memberat.
haduhhhhhh..susahnye

tips dari member aku nak suh tido,
bilang semut kat dinding..or
dengar muzik meditasi, yang sayup2 tu..

nak taknak try jela..