Saturday, August 31, 2013

Mengagumkan: Ciptaan landskap drpd makanan

Pernah tengok filem Charlie and the chocolate factory? kagum bukan dengan dunia penuh coklat, sampaikan rumput, rumah pun boleh dimakan.
Sekarang ini, perkara tersebut bukan lagi fantasi. Carl Warner, telah merealisasikayn fantasi anda dengan mencipta landskap yang diperbuat daripada makanan. Ini betul betul, bukan cubaan.
Idea kreatif beliau yang dipanggil foodscape nampaknya telah manjadi tumpuan ramai
Layan gambar!

1. Breadford and cheesede

2. The great wall of pineapple

3. The onion Taj Mahal

4. Cucumber bridge

5. Candy cottage

6. Cheese Volcano

7. Chocolate express

8. Lettuce seascape

9. Meat factory

10. Salmon sea


11. Cheesescape



Saturday, August 17, 2013

BB Cream yang best dipakai

Salam Syawal semua,

sedar tak sedar dah hari ke-10 umat Islam menyambut syawal.
Bagaimana sambutan raya korang?
Kuih raya habis makan dah?

Ok terus ke isi tajuk yang tertera..
kenal BB cream? pernah guna?
Sedikit perkongsian dari aku yang sememangnya pengguna BB cream.
Bagaimana memilih BB cream yang sesuai dengan muka kita..

Sebenarnya BB cream yang tak sesuai denga muka akan membuatkan muka jadi gatal dan berjerawat.
Dulu aku pernah cuba BB cream garnier ummi aku punya, lepas pakai keesokkannya muka jadi tak selesa. Jadi sebelum membeli tu eloklah tinjau dulu jenama bb cream yg disebut sebut orang. Mulakan dengan produk yang ada maklumbalas positif dari pengguna.

Ikut situasi aku, aku pilih BB cream simplysiti.. Biar mahal sikit asal berbaloi.
Berdasarkan testimoni pengguna memang cakap produk ini bagus. Sebab BB cream ni selain berfungsi menutup cela cela kat muka ia juga membantu merawat sel sel kulit kita yang rosak.
Beringatlah jangan mudah terpedaya dengan produk  BB cream yang menawarkan harga murah tapi kualiti kurang. Maksudnya hanya tujuan kosmetik sahaja bukan tujuan merawat.

BB cream simplysiti tak payah calit banyak banyak kat muka, tekstur dia tak cair meleleh dan tak pekat sangat.. cukup ringan bila nak diratakan keseluruh muka.
Best pakai tambah tambah bila cuaca panas sikit, muka kita akan nampak lagi flawless.

Dan BB cream ni juga sesuai untuk lelaki tahu. Dia bagi kita natural look dan tak ketara macam kita pakai bedak pun. 
nampak beza? tak ketara sangat kan, sebab tu dipanggil natural look.muehehe