Wednesday, June 29, 2011

Kopitiam di Kampung Boleh Jalan ke?

Lama dah tak update blog..komen2 pun tak terbalas. Maaf =)
Lepas ni ya..


Bila dah masuk alam pekerjaan ni masa amat mencemburui. Bila buka blog sempat view je, tak sempat la nak update entri.

Kali ni entri nak mitak pendapat member2 semua..
Rasa2 perniagaan apa yang sesuai sekarang ni, yang menarik hati pembeli..
Nak buka kedai la ni, kat Jeli ni baru nak membangun..ada tiga kampus dalam proses nak siap. Tu yang rasa elok benar kalau buka kedai.

Dalam kepala tengah fikir kedai buku n kopitiam..kat sini takde lagi kedai tu sume. Erkk kopitiam?? nonsense! maklum la kat sini majoriti penduduknya berpendapatan rendah..

ini boleh kaa


p/s: Semangat nak jadi usahawan berjaya berkobar-kobar, tapi otak blurr

22 comments:

miss nimnim said...

mahalla kopitiam...klu setakat kedai kopi ok kot...pendapat aku jelah..klu nk bukak pon kene harga yang seswai

Adzriel @ Liza AB said...

jual nasi lemak naik basikal...he..he..

phentermine said...

Phentermine.....

A nice post thanks for sharing.....

http://www.PhentermineHome.com/

cik Lea said...

eh dh keje ker?

kalo kopitiam tu WIfi mesti laku punye xkisah la jual apa-apa pun

Hafzan Sarah said...

@miss nimnim
itulah..risiko tinggi je ase.

@Adzriel @ Liza AB
hahaa..klasiknye idea akak..
kena belajar buat nasi lemak dulu lah ni

@cik Lea
kejee jual ubat je lea..huhu

nazriey jusoh said...

kan ad kampus nak siap....kalo bukak kafe pun ok gop...

SnoW cRysTaL said...

akhirnye,,ade gak entri..huhu,lame aku tunggu...

kopitiam ok je..tapi jangan le yg melampau mcm dclassic tu..or kedai buku skali ngan stationary macam smo or pustaka seri intan tu pun oke..or kedai mcm hepi home pun oke,sebab kampus kan bnyak nak bangunkan...

belogkiter said...

kopitiam ok kot. ramai yang suka bersantai di situ

strawberry said...

ni yg ak prase la...kebanyakn kopitiam ado bkk dekat2 nge hotel ke,motel,inn..pastu dkt2 tmpt tu msti ado Uni ko or office..
ak raso kwase mu tu maju dh x lamo lg.
pendapat ak ok kalu nk bkk..mu keno yakin je la..maybe secara serderhana dulu ko...hoho..

shameel Iskandar said...

memandangkn jeli agak pesat membangun dan ada UMK dan POLIteknik, saya rasa tak salah utk buka kopitiam. Kt pengkalan chepa pun agak membangun sejak adanya kampus sementara UMK, rasanya ada 2 buah kopitiam skrg ni kt pengkln chepa. pastu supermarket pantai itmur pun dibuka lepas dibuka UMK.

Hafzan Sarah said...

@nazriey jusoh
@SnoW cRysTaL
@belogkiter
@strawberry
@shameel Iskandar

thanx ya atas komen2 n pndapat korang..sangatku hargainya =)

Zackey said...

boleh saje..klu kena caraye..promosinye :D

nub said...

kat area rumah aku ni depa juai oblong. laku beb

Afifah said...

kalau buka gerai abc n cendol pun best gak..hehehe..

p/s : terima kasih kak sudi singgah blog saya :)

Hafzan Sarah said...

@Zackey yup..betol2..
nk cri cara yg betol tu kena usaha byak2

Hafzan Sarah said...

@nub bleh ah aku try gak jual oblong dpn umah..
hahaa
blom cuba blom tau kan =D

Hafzan Sarah said...

@Afifah
haha..nice!
p/s: u're welcome =)
keep it up ya afifah..karya awk memang ada umphhh

Adzriel @ Liza AB said...

dah belajar ke belum?

khairul said...

bg sy..cuba bukak tenet cafe( yg ada kmudahan photostat , alatulis , fax ) , dobi @

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

dean said...

jual topup r...hahaha

Hafzan Sarah said...

@Adzriel @ Liza AB belajar apa kak? huu

@khairul cantek jugak idea tu..huuuhu

@Wanita2u TQ..nt ada msa terluang sy join.

@dean huhuu..nice. tp rasa cam untung cikit je =D