Monday, November 28, 2011

Main Banjir Lagi

Semalam pergi main air banjir lagi. Subuh tu nenek kat Rantau panjang talipon ajak kami adik-beradik pergi tangkap ikan. Apalagi, pukul 7.30 pagi dah bersiap-siap nak bertolak. Semangat!
Sampai kat Panglima Bayu nampak ada lagi label amaran laluan ditutup. Kami redah juga. Kalau ada lagi air banjir atas jalan nanti patah je balik. 
 

Syukur, lepas lalu kat UPP Lalang Pepuyu nampak dah takde air melimpahi jalan raya. Tapi rumah2 kat tepi tu berendam dalam air lagi.

Pastu dekat2 masjid Kubang Rambutan nampak air penuh atas jalan. Ada la takat lutut. Alamakk, kereta kecik tak boleh lalu. Terpaksa la tinggal kereta kat kawasan tinggi kat sana. Nasib dah dekat dengan rumah nenek, jalan kaki la kami merentasi air.

Pagi2 lagi ramai juga budak2 kecik duk mandi manda. Budak2 tua masih dalam kain selimut agaknya, pagi lagi kan.
Bedegooom sana bedegooom sini!!
Maka aku tak melepaskan peluang join sama budak2 ;D


 ~ jemput mai kalo nak rasa air banjir kelantan. Yehaa!

11 comments:

Anak Wak Mail said...

tak pernah rasa banjir..syok eh?

nub said...

lama x mandi ayaq bah. dulu2 kecik2 syiokk

BroLoq said...

perhh syok ni,,,ada ikan parang x??? huhu,,

Lea Isnawi said...

mcm best la ulak leh main banjir tu

tp kan takut ade lintah

huhu

sara pedrosa said...

@Anak Wak Mail syiokk..lg best kalo ada speed bot ;D

@BroLoq tadak bro..ikan Golok ada ;D

@Lea Isnawi lintah memng ada..dah kena pun kat kaki ;D

wahida said...

kesian sgt pada mangsa banjir...harap keadaan ni tak lama...

IMANSHAH said...

kemah kemah

sara pedrosa said...

@nub
time kecik memang syokk, bila besar segan cket

@wahida
harap2 macam tu lah ;)

@IMANSHAH
hehe

Anak Wak Mail said...

haha,,nanti saya pergi kampung awak eh.nak rasa banjir..hihi..;)

ASaDa RyutaRo said...

macam pesta banjir lak jadinya..

sara pedrosa said...

@Anak Wak Mail skang dah surut, kita tggu round ke-2 plak eh
haha

@ASaDa RyutaRo ha ah..ni x termsuk org bukak gerai dalam air