Wednesday, December 19, 2012

Keputusan PMR 2012 dah keluar!

Aku ada seorang adik yang ambil PMR tahun ni.
Baru je tadi semak keputusan PMR dia guna sms
Semak melalui online tak dapat lagi
Hmm..result dia tak gempak pun
Padan lah dengan keupayaan dia

Tengok pada result dia tu, rasa nak suruh abah hantar dia ke sekolah teknik je
Sebab aku rasa nanti dia naik tingkatan 4, dengan result PMR dia macam tu pasti cikgu sekolah sekarang ni letakkan dia dalam kelas sastera
Adik aku pula bab-bab teori sahaja dan kena membaca dan hafal banyak lagilah dia slow

~Ke ada cadangan yang lebih baik ya??

Oh ya..
ini cara semakan keputusan PMR 2012 melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS):

- Semakan SMS: Taip PMR [No KP] [angka giliran] dan hantar ke 15888
- Contoh: PMR 970310125879 hantar ke 15888

Untuk semakan secara online:

1.Pergi ke laman web SAPS, saps.moe.gov.my
2.Klik butang Semakan Ibu Bapa yang berwarna hijau.
3.Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.

No comments: