Tuesday, March 6, 2012

Fahamkah kita konsep aurat?

Sedihnya bila ada member terdekat letak gambar-gambar free hair mereka di facebook or etc, walhal di alam realitinya dia seorang yang bertudung.
Ada kalanya juga bila lelaki bukan muhrim datang ke rumah mereka, member-member aku anggap itu perkara biasa lalu bebas kesana kemari dengan rambut bergerbangan.
Walhal ketika bersantai di kawasan rumah juga rilex saja tunjuk rambut dekat jiran-jiran lelaki.

Sedarkah itu tiada bezanya..

Kepada member-memberku yang terbaca entri ini harap ianya terkesan di hati korang untuk lakukan perubahan.
Bukannya aku nak menghina ataupun berlagak alim..cuma berteraskan hubungan persahabatan kita, aku mohon kita saling ingat mengingati.


2 comments:

dRag0nfLy said...

kadang2 bertudung nih hanya sebagai ikutan fesyen je..

tak memahami btl2 ape yg mereka buat...

salam jengah belog kamu....

sara pedrosa said...

@dRag0nfLy yup..betul tu! sepatutnya niat patut diperbetulkan drp awal lg