Wednesday, June 20, 2012

Belajar Mekap Siang

Minggu lepas aku ada pergi bengkel mekap anjuran giatmara di bawah program Kursus Latihan 1 Malaysia.
Free aje. Alat mekap pun disediakan. Nota diberi. Just bawa diri.
Sijil juga akan diberi setelah tamat bengkel tu nanti.

Modul pertama bengkel tersebut adalah mekap untuk siang hari.
Mekap siang ni tak tebal sangat dan sesuai kalau nak pergi jalan-jalan, g kelas tak pun time kerja.

Macam biasa lah, kalau nak mekap benda asas yang perlu ada ialah foundation, bedak padat, naturactor, bedak serbuk, eye liner, eye shadow, maskara, pensil kening, lipgloss, gincu, pemerah pipi dan berus-berusnya.

Part penting masa mekap siang ni adalah bahagian mata. Lebih terserlah disitu..
Nampak senang je masa cikgu buat demo tapi bila buat sendiri susah jugak tau

 

Minggu depan belajar mekap untuk dinner plak.
InsyaAllah jika berkesempatan aku update gambar kat blog lagi


2 comments:

Kifli Mally said...

hurm rasanya nak buat tutorial make up siang juga lah :) tunggu yer tutorial dari saya plk

sara pedrosa said...

@Kifli Mally sila2..mesti daboooommm tu