Tuesday, February 8, 2011

Bahagia Dapat yg Baru, yg Tua pula Merajuk

Dulu,
- Beli mesin basuh baru, mesin kukur kelapa pulak rosak
- Beli kipas baru, blender pulak rosak

Sekarang,
- Beli oven baru, pemutar kek pulak rosak

Kenapa ni, barang-barang tu semua merajukkah, nak juga di ganti baru. Guna tak sampai pun lagi setahun..dah nak meragam. Buatan Malaysia tu sumernya, barang yang aku rasa lebih elok kualitinya dari buatan China.
Buat jiwa jadi kacau saje..melayang lagi duit pasni.
Gara-gara si pemutar kek, niat nak buat kek coklat dua bijik terbantut. Rajin buat sebab saje nak test oven baru beli petang tu. 
Sayangnya dah siap taruk merjerin ngan gula, pemutar kek wat hal..dengan menggunakan tulang empat kerat ni aku teruskan secara manual dengan bergayanya. Mampu siapkan sebijik je, penat doh wat banyak2. Hasilnya, tak gebu mane..ni la duk manja guna mesin selalu.
Nak pula abang aku bawa kek tu sebagai buah tangan untuk kengkawan rumah sewa dia. Aduhh..jatuh dah saham kat situ, kek aku tak berapa nak sedap..he he.


::THANKS FOR READING::

7 comments:

kakyon said...

barang2 pun ada perasaan ekk..pandai pulak merajuk..:D

azwandengkil said...

Sebenarnya, si pemilik barang yg kena psycho dengan barang-barang tu ;)

Hafzan Sarah said...

zaman dah maju, manetau kot2 dalam barang2 letrik tu ada cip perasaan. bleh ia nak psycho orang..
wahaha
--------------------------------------------------
pemikiran yang melampau

touyakaruma said...

hahaha same here , aku pun heran . Sejak kerja ada saja barang rosak .

http://touyakaruma.com/blog/

Adzriel AB said...

macam kereta le, jgn sebut nak tukar..

IMANSHAH said...

salam, ni mesti pandai buat kek..hehe

tule, sentiasa kena belik baru

Hafzan Sarah said...

betol tu kawan2 sumer