Friday, March 4, 2011

Beranak Sendiri arr

"Anak orang nak main, diri sendiri taknak beranak"

Ayat yang diucapkan oleh seorang BAPA sewaktu kitorang menjalankan pemeriksaan Quality Assurance di Jabatan Perubatan Nuklear, Radioterapi & Onkologi (gilakk! nak jugak tulis penuh).

Walaupun kata-kata tu bukan dituju buat kitorang. Dan bukan anak dia yang duk menangis tu.
Memang kami semua turut terasa lah kan.
Pedas dan tepat sekali.
Sememangnya kami yang bujang-bujang ni selalu sangat bermain-main dengan anak orang.

Tapi itulah hakikatnya, si single-single ni suka sangat usik anak orang. Anak-anak kecil lah, bukan yang tua bangka tu. Nak merasa pegang anak sendiri belum tiba masanya.
Rasanya kalo mereka yang dah punya anak sendiri tu tak ada lah nak usik anak orang lagi kan.

Harap-harap ibu-ibu bapa-bapa sekalian tak marah kalo kitorang usik-usik pegang-pegang anak anda. 
Anda sepatutnya berbangga mempunyai anak yang comel, kiut miut. Daya penarik tu.
Kitorang yang tengok ni rasa geram.
Jangan risau kitorang tak bawa lari punya.
Kalo budak tu menangis bukan salah kami, anak anda tu manja sangat. Wahaha.

sape tak geram kalo ghuponya macam ni

p/s: mesej untuk ibu-bapa yang anak kecilnya selalu menjadi perhatian :)


::THANKS FOR READING::

24 comments:

azwandengkil said...

Lorat giler orang yg cakap camtu tu. Saya tak kisah pun. Meh la sini boleh bermain-main dgn anak saya. Nak jadi babysitter pun boleh gak. Senang saya nak kuar dating. hehehe

CahayaCintaIlahi said...

hehe kte pun suke sangat.. main ngan dak kecik comel kan geram je tengok kalo p mana2.. nmpk budk kecik kte usik je lantak ar mak bapak dorang nak marah ke huhu

Hafzan Sarah said...

azwandengkil,
hehe..kalo dekat g dah. :D
jd babysitter takde gaji pon bole.

CahayaCintaIlahi,
betol2..syokkk usik budak
ni la dikatakan naluri keibuan, wahahaha

IMANSHAH said...

terasa aku yg belum beranak

shaukimaravilla said...

hahaha bajet gila sape yg ckp cmtu..mcm la dia sorang je ada anak..

Adzriel AB said...

apalak..akak suka kacau anak orang gak.. he..he..

Hafzan Sarah said...

IMANSHAH,
bila cikgu nak beranaknya?hek hek
aduyaii~~

shaukimaravilla,
haha..betolll

Adzriel AB,
akak terkecualii..hek hek~~

topimagine said...

lorrrr.. nk usik2 anak die yang comel tu pon xleh ker... kemut giler bapak bdk tu.. :)

Hafzan Sarah said...

topimagine,
hahaha..entah lorr..blom usik lg anak dia :)

nub said...

haha.btoi2.anak come sgt mang kena aa. harhar

Gimi said...

Bukan xmo beranak, xde calon lagi da..

Hafzan Sarah said...

nub,
haha..betolll tu :)

Gimi,
betolll2..kalo dh ada calon cpat je kot dpt anak..wahaha :)

Adzriel AB said...

nah... nasihat utk org bujang..he..he..

http://adzriel.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

Encik Psychopath said...

saya yakin mereka tak kisah malah berbangga.

Hafzan Sarah said...

Encik Psychopath,
tengok orang jugak la kot :)

emieysandra said...

geram betol bile tgk budak comel, tenung budak tu lame2 & berangan, nti nk anak cmtu jgk la >__<'

Hafzan Sarah said...

emieysandra,
hohoo..betol2..sape taknak anak comel2

ayie said...

suka baby,..tapi belum masanya...kawin pun belum..hahhaha..

Hafzan Sarah said...

ayie.
tak lama lg le tu..hehe

Wahida Nasution Thakhrim said...

bukan tak nak beranak tapi belum jumpa jodoh yang sesuai.. teruk la orang macam tu.. cuit2 anak dia marah pula.. anak sendiri comel takkan tak bangga..

Hafzan Sarah said...

Wahida Nasution Thakhrim,
tak lama lg le tu..hehe. Semoga cepat jumpa jodoh sesuai ya :)

Adzriel AB said...

bila nak jadi kenyataan ni?

Hafzan Sarah said...

Adzriel AB:
xdop calon ag gop akak..hehe

k h a i r i y a h said...

hahahah